Rajčatová polévka s rýží

Suroviny na 4 porce:

5 lžic smetany

1 bobkový list

2 kuličky nového koření

Také vás může zajímat ...

3–4 lžíce cukru

1 cibule

½ šálku rýže

4 kuličky černého pepře

3 lžíce másla

¼ lžičky tymiánu

2 lžíce hladké mouky

500 g drcených rajčat nebo protlaku

½ lžičky soli

Postup:

V hrnci uvaříme rýži. Cibuli nasekáme a na másle necháme zesklovatět. Odstavíme, přidáme mouku a vypražíme světlou jíšku. Zalijeme asi 0,1 l studené vody, přidáme koření a sůl. Do základu polévky přidáme rajčatový protlak (krájená rajčata, pyré) a dáme opět vařit na mírný oheň. Polévku vaříme 10 minut, pak ji přecedíme do jiné nádoby, osladíme.

Nakonec přidáme vařenou rýži a zakápneme smetanou (není nutná).

Polévku podáváme teplou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...