Můj čas na kafíčko

Rajčatové rizoto

Suroviny na 2 porce:

200 g rýže

200 g krájených nebo sušených rajčat

0,75 l vývaru

40 g másla

půlka cibule

3 stroužky česneku

50 g strouhaného parmazánu

bazalka

pepř

sůl

Postup:

Půlku másla rozehřejeme na pánvi a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme rýži a za stálého míchání pražíme asi 5 minut. Přilijeme sběračku vývaru. Mícháme, dokud rýže vývar nevstřebá a pak přilijeme další sběračku. Rizoto není nikdy úplně ponořené, ale ani nenecháme vývar kompletně se odpařit. Když spotřebujeme asi polovinu vývaru, přidáme krájená rajčata a důkladně promícháme.

Dál přidáváme vývar a za stálého míchání necháme tekutinu vstřebat do rýže. Asi za 20 minut by se měl všechen vývar vstřebat.Rizoto je krémové, ale rýže zůstává nerozvařená. Odstavíme z plotny, přidáme parmezán a zbytek másla, zamícháme a necháme asi 2 minuty odstát. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Posypeme bazalkou.

Extra tip: Také můžeme rajčata přidat až na konec a formičkou vytvořit na talíři dvoubarevné kopečky rizota.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden