Rajčatové rizoto

Suroviny na 2 porce:

200 g rýže 200 g krájených nebo sušených rajčat

0,75 l vývaru

40 g másla

Také vás může zajímat ...

půlka cibule

3 stroužky česneku

50 g strouhaného parmazánu

bazalka, pepř, sůl

Postup:

Půlku másla rozehřejeme na pánvi a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rýži a za stálého míchání pražíme asi 5 minut. Přilijeme sběračku vývaru. Mícháme, dokud rýže vývar nevstřebá a pak přilijeme další sběračku.

Rizoto není nikdy úplně ponořené, ale ani nenecháme vývar kompletně se odpařit. Když spotřebujeme asi polovinu vývaru, přidáme krájená rajčata a důkladně promícháme. Dál přidáváme vývar a za stálého míchání necháme tekutinu vstřebat do rýže.

Asi za 20 minut by se měl všechen vývar vstřebat. Rizoto je krémové, ale rýže zůstává nerozvařená. Odstavíme z plotny, přidáme parmezán a zbytek másla, zamícháme a necháme asi 2 minuty odstát. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Posypeme bazalkou.

Extra tip: Také můžeme rajčata přidat až na konec a formičkou vytvořit na talíři dvoubarevné kopečky rizota.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...