Moje chvilka pohody

Rajčatový krém s fazolemi

Hustá polévka z pečených rajčat je plná vitaminů a skvěle se hodí k večeři.

Suroviny na 4 porce - 1 kg rajčat - 200 g bílých fazolí z konzervy - 3 stroužky česneku - 1 cibule - 4 lžíce olivového oleje - 700 ml zeleninového vývaru - sůl, pepř - čerstvé bylinky na ozdobu

Postup

1. Rajčata pokrájejte, rozprostřete na plech, posypte prolisovaným česnekem, solí a pepřem, a zakápněte olivovým olejem. Pečte při 180 ºC asi 40 minut. V průběhu pečení jednou otočte.

2. V hrnci rozpalte olivový olej a orestujte cibuli. Přidejte fazole a opékejte 5 minut. Přidejte pečená rajčata (pár jich nechte stranou) a vývar a promíchejte. Přiveďte k varu a pár minut prohřejte.

3. Polévku promixujte tyčovým mixérem. Servírujte s pečenými rajčaty a nasekanými bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden