Rajčatový krém s fazolemi

Hustá polévka z pečených rajčat je plná vitaminů a skvěle se hodí k večeři.

Suroviny na 4 porce – 1 kg rajčat – 200 g bílých fazolí z konzervy – 3 stroužky česneku – 1 cibule – 4 lžíce olivového oleje – 700 ml zeleninového vývaru – sůl, pepř – čerstvé bylinky na ozdobu

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Rajčata pokrájejte, rozprostřete na plech, posypte prolisovaným česnekem, solí a pepřem, a zakápněte olivovým olejem. Pečte při 180 ºC asi 40 minut. V průběhu pečení jednou otočte.

2. V hrnci rozpalte olivový olej a orestujte cibuli. Přidejte fazole a opékejte 5 minut. Přidejte pečená rajčata (pár jich nechte stranou) a vývar a promíchejte. Přiveďte k varu a pár minut prohřejte.

3. Polévku promixujte tyčovým mixérem. Servírujte s pečenými rajčaty a nasekanými bylinkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...