Můj čas na kafíčko

Rajská omáčka s perníkem

 Suroviny na 4 porce:

1 plechovka drcených rajčat (400 g)

140 g rajčatového protlaku

1–2 cibule

100 g strouhaného perníku

2 lžíce hnědého cukru

lžíce másla

0,75 l hovězího vývaru

6 kuliček nového koření

2 bobkové listy

2 hřebíčky

špetka skořice

sůl

kousek másla na zjemnění

Postup:

Nakrájenou cibuli i kořením zpěníme na másle. Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme protlak, krátce zarestujeme a vyklopíme rajčata. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme. Po asi 10 minutách přidáme perník a vaříme, až omáčka zhoustne. Z omáčky vytáhneme koření a protáhneme ji ponorným mixérem Omáčka by měla mít hustotu tak akorát. Nám to stačilo. Kdyby se vám zdála řídká, zahustíme ji lžíci hl. mouky rozmíchanou v troše vody nebo studeného vývaru a povaříme. Omáčku dochutíme špetkou skořice, případně cukrem nebo solí. Nakonec přidáme kousek másla na zjemnění. Podáváme s vařeným hovězím masem a knedlíky, nebo těstovinami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden