Rajská omáčka s perníkem

Suroviny na 4 porce:

1 plechovka drcených rajčat (400 g)

Také vás může zajímat ...

140 g rajčatového protlaku

1–2 cibule

100 g strouhaného perníku

2 lžíce hnědého cukru

lžíce másla

0,75 l hovězího vývaru

6 kuliček nového koření

2 bobkové listy

2 hřebíčky

špetka skořice

sůl

kousek másla na zjemnění

Postup:

Nakrájenou cibuli i kořením zpěníme na másle. Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme protlak, krátce zarestujeme a vyklopíme rajčata. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme. Po asi 10 minutách přidáme perník a vaříme, až omáčka zhoustne. Z omáčky vytáhneme koření a protáhneme ji ponorným mixérem Omáčka by měla mít hustotu tak akorát. Nám to stačilo.

Kdyby se vám zdála řídká, zahustíme ji lžíci hl. mouky rozmíchanou v troše vody nebo studeného vývaru a povaříme. Omáčku dochutíme špetkou skořice, případně cukrem nebo solí. Nakonec přidáme kousek másla na zjemnění.

Podáváme s vařeným hovězím masem a knedlíky, nebo těstovinami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...