Moje sladké tajemství

Rajská s paprikovými lusky

Suroviny:  8–10 menších paprik  1 houska  mléko  2 cibule  3 lžíce sádla  3 lžíce hladké mouky  200 g rajského protlaku nebo 600 g spařených a oloupaných rajčat  sůl, pepř  3 kuličky černého pepře  1 bobkový list  ocet  cukr  500 g mleté směsi hovězího a vepřového masa  sladká paprika  1 vejce

Postup: Vnitřek paprik vyčistíme, propláchneme a necháme okapat. Housku pokrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli dozlatova. Dvě lžičky osmažené cibule pak odebereme bokem do masové náplně.

Cibuli zaprášíme moukou a uděláme si cibulovou jíšku. Přidáme rajský protlak a koření, ocet a cukr a postupně přiléváme za stálého míchání vodu a omáčku naředíme. Provaříme asi 15 minut. V misce si poté promícháme mleté maso, vymačkanou housku, sůl, pepř, sladkou papriku, vejce, orestovanou cibuli a směsí naplníme papriky.

Provařenou omáčku propasírujeme, do hrnce vložíme naplněné papriky a pomalu je pod pokličkou dusíme v omáčce asi 30 minut. Papriky občas v omáčce opatrně obrátíme a omáčku zamícháme. Uvařenou omáčku dochutíme a podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden