Rakouský makovec bez mouky

Rakouské moučníky jsou vyhlášené. Milovníci máku, kteří ho jednou ochutnají, mu prostě propadnou, možná mezi ně budete patřit i vy.

Ingredience: 125 g másla, 125 g cukru krupice, 200 g mletého máku, 4 vejce Poleva: 1 citron, ½ hrnku cukru moučka, lístky máty

Postup: Do změklého másla přidáme krupicový cukr a vyšleháme ho do pěny. Pak postupně přidáme žloutky a vmícháme je do ní. Do máku přidáme asi tak lžičku nastrouhané citronové kůry, promícháme a spojíme ho s vyšlehanou pěnou. Z bílků si připravíme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.

To pak nalijeme do dortové formy (22 až 24 cm) a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut. Vychladlý makovec potřeme polevou, kterou připravíme smícháním šťávy z citronu a moučkového cukru, jenž do šťávy vsypáváme postupně, dokud není poleva hustá a lesklá, ale přesto tekutá. Rozetřeme ji na pečený makovec a necháme zcela zaschnout.

Také vás může zajímat ...

Dozdobit jej můžeme mátou různých chutí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...