Moje šťastná hvězda

Rakouský makovec bez mouky

Rakouské moučníky jsou vyhlášené. Milovníci máku, kteří ho jednou ochutnají, mu prostě propadnou, možná mezi ně budete patřit i vy.

Ingredience: 125 g másla, 125 g cukru krupice, 200 g mletého máku, 4 vejce Poleva: 1 citron, ½ hrnku cukru moučka, lístky máty

Postup: Do změklého másla přidáme krupicový cukr a vyšleháme ho do pěny. Pak postupně přidáme žloutky a vmícháme je do ní. Do máku přidáme asi tak lžičku nastrouhané citronové kůry, promícháme a spojíme ho s vyšlehanou pěnou. Z bílků si připravíme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.

To pak nalijeme do dortové formy (22 až 24 cm) a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut. Vychladlý makovec potřeme polevou, kterou připravíme smícháním šťávy z citronu a moučkového cukru, jenž do šťávy vsypáváme postupně, dokud není poleva hustá a lesklá, ale přesto tekutá. Rozetřeme ji na pečený makovec a necháme zcela zaschnout. Dozdobit jej můžeme mátou různých chutí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden