Můj kousek štěstí

Rané brambory s cuketovým kaviárem

Na trhu už se objevují domácí rané brambory s tenkou slupkou, které mají vynikající chuť, vůni i vyšší obsah zdravých látek.

Potřebujete:

750 g raných brambor, máslo, kmín, 1 cuketu, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1–2 lžíce olivového oleje, 3 rajčata, sůl, pepř, zelenou petržel

Postup:


  1. Cuketu oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli najemno, česnek na plátky. Postupně vše restujte asi 10 minut na oleji. Dvě rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky, přidejte ke směsi a dochuťte solí a pepřem. Přidejte petrželku a rozmixujte.

  2. Směs dejte vychladit do lednice a mezitím očistěte brambory kartáčkem a uvařte je ve slupce v osolené vodě s kmínem.

  3. Uvařené brambory omastěte máslem, můžete dochutit i mletým kmínem. Podávejte s dipem a nakrájeným rajčetem jako hlavní chod.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden