Výborné ravioli, plněné těstoviny, se špenátem a ricottou mají svůj původ v severní Itálii.
Suroviny na 4 porce
Na těsto - 400 g hladké mouky - 4 vejce - špetka soli
Na náplň - 250 g listového špenátu - 200 g ricotty - muškátový oříšek - sůl
Na ozdobu - čerstvé bylinky - strouhaný tvrdý sýr
Postup
1. Mouku smíchejte s vejci a špetkou soli a vypracujte těsto. Dejte ho na 30 minut odležet do lednice.
2. Špenát spařte ve vodě, nechte okapat a nasekejte. Promíchejte jej s ricottou, solí a muškátovým oříškem.
3. Těsto rozválejte na dva stejné pláty. Na jeden plát rozložte malé části náplně trošku dál od sebe a pak těsto přikryjte druhým plátem. Ravioli vykrajujejte ozubeným kolečkem, a pak je uvařte v osolené vodě.
4. Servírujte s bylinkami a posypané sýrem.