Ravioli se sýrem

Výborné ravioli, plněné těstoviny, se špenátem a ricottou mají svůj původ v severní Itálii.

Suroviny na 4 porce

Na těsto – 400 g hladké mouky – 4 vejce – špetka soli

Také vás může zajímat ...

Na náplň – 250 g listového špenátu – 200 g ricotty – muškátový oříšek – sůl

Na ozdobu – čerstvé bylinky – strouhaný tvrdý sýr

Postup

1. Mouku smíchejte s vejci a špetkou soli a vypracujte těsto. Dejte ho na 30 minut odležet do lednice.

2. Špenát spařte ve vodě, nechte okapat a nasekejte. Promíchejte jej s ricottou, solí a muškátovým oříškem.

3. Těsto rozválejte na dva stejné pláty. Na jeden plát rozložte malé části náplně trošku dál od sebe a pak těsto přikryjte druhým plátem. Ravioli vykrajujejte ozubeným kolečkem, a pak je uvařte v osolené vodě.

4. Servírujte s bylinkami a posypané sýrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...