Moje chvilka pohody

Ravioli se sýrem

Výborné ravioli, plněné těstoviny, se špenátem a ricottou mají svůj původ v severní Itálii.

Suroviny na 4 porce

Na těsto - 400 g hladké mouky - 4 vejce - špetka soli

Na náplň - 250 g listového špenátu - 200 g ricotty - muškátový oříšek - sůl

Na ozdobu - čerstvé bylinky - strouhaný tvrdý sýr

Postup

1. Mouku smíchejte s vejci a špetkou soli a vypracujte těsto. Dejte ho na 30 minut odležet do lednice.

2. Špenát spařte ve vodě, nechte okapat a nasekejte. Promíchejte jej s ricottou, solí a muškátovým oříškem.

3. Těsto rozválejte na dva stejné pláty. Na jeden plát rozložte malé části náplně trošku dál od sebe a pak těsto přikryjte druhým plátem. Ravioli vykrajujejte ozubeným kolečkem, a pak je uvařte v osolené vodě.

4. Servírujte s bylinkami a posypané sýrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden