Rebarborové řezy

Suroviny:  180 g hladké mouky  150 g ovesných vloček  200 g třtinového cukru  170 g másla  ½ lžičky prášku do pečiva  ¼ lžičky soli Na náplň:  200 g rebarbory  250 g jahod  1 lžíce citronové šťávy  100 g cukru krupice  2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup: Přikryjeme hrnec, do kterého jsme vložili rebarboru, jahody a citronovou šťávu, a vaříme na za občasného míchání 8–12 minut, až ovoce změkne.

Cukr promícháme se škrobem a přidáme k ovoci. Ovoce mícháme, dokud se nezačne vařit, pak trvá asi minutu, než zhoustne. Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse promícháme šlehačem mouku, ovesné vločky, cukr, máslo, prášek do pečiva a sůl.

Mícháme tak dlouho, až se udělá drobenka. Asi hrnek a půl drobenky si necháme stranou, zbytek natlačíme prsty na dno vymazané pečicí formy velké 33×23 cm. Na těsto rozetřeme náplň. Nakonec koláč posypeme drobenkou, kterou jsme si nechali stranou, a pečeme 30–35 minut.

Necháme vychladnout..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama