Můj kousek štěstí

Rebarborový džem se zázvorem

Rebarboru můžete i zavařit jako džem a schovat třeba na zimu. Můžete ho použít na lívance, do jogurtu, na chleba, prostě jako každý jiný.

Potřebujete:

800 g oloupané rebarbory, 50 g čerstvého zázvoru, 1 pomeranč, 800 g želírovacího cukru 1 : 1, 1 citron

Postup: 


  1. Očištěnou rebarboru nakrájejte na 2cm kousky, dejte je do mísy a posypejte cukrem. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a poté šťávu z citronu a pomeranče. Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno na směs. Promíchejte, zakryjte fólií a nechte 2–3 hodiny stát. Občas promíchejte.

  2. Do kastrolu přesypejte směs rebarbory a cukru a přiveďte k varu. Ztlumte oheň a na mírném plameni 10 minut za občasného míchání povařte. Na talířku zchlazeném chvilku v mrazáku zkuste kousek džemu, zda už tuhne. Pokud ne, ještě chvíli povaříme.

  3. Nechte 15 minut stát a pak teprve naplňte do sterilních sklenic a uzavřete.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden