Moje šťastná hvězda

Recepty na úžasná krémová potěšení

Jsou rychlé a skvěle chutnají!

Málokteré pochoutky mohou mít tolik variací jako ty krémové. Horké zaženou nachlazení, a navíc vás zasytí. Sladká variace je zase luxusní, protože její hladká a lesklá konzistence udělá dobrý dojem na vaše hosty. Navnadili jsme vás? Tak si s námi zkuste připravit vybrané pochoutky.

Krémová bílá polévka
Díky česneku, pórku a zelenině je to zdravý pokrm, který vás ochrání před všemi neduhy. Ovšem tento „lék“ je navíc chutný!

Ingredience:
40 g mandlové pasty, 400 g jeruzalémských artyčoků nakrájených na kostičky, 1 stroužek růžového česneku, oloupaný, 1 bílá část pórku nakrájená (cca 100 g), 3 plátky bílého toastového chleba (bez kůrky), nakrájeného na čtverečky, 1 plná pol. lž. olivového oleje, 700 ml vody, jablečný ocet, sůl, pepř.

Postup:
Vložte všechny přísady, kromě octa a mandlových lupínků, do polévkovače. Vyberte funkci „krémová polévka“. Po dokončení procesu vaření vložte polévku do ledničky, dokud se nevychladí. Ochuťte polévku jablečným octem.
Vyberte funkci „míchání“. Posypejte každou porci praženými mandlovými lupínky a několika zlatými rozinkami a podávejte.

Milujete brambory, ale chcete v příloze udělat změnu? Vyzkoušejte batáty. Určitě si je zamilujete pro jejich lahodnou sladší chuť.

Jemné batátové pyré s parmazánem
Sladké, nebo slané? Nemůžete se rozhodnout? Zkuste batáty, což jsou sladší brambory, na které nedají dopustit v Americe.

Ingredience:
150 g batátů, 50 g parmazánu,1 lžíce másla, voda, pepř a sůl.

Postup:
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky. Poté je uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Posléze vodu opatrně slijeme a brambory necháme pořádně okapat. K bramborám do hrnce nastrouháme parmazán, přidáme lžíci másla, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme dohladka.
Pyré skvěle doplní hlavně červené maso. Chcete zvýraznit aroma batátů? Po uvaření vypněte plotýnku, ovšem nechte na ní hrnec se slitými batáty a přísadami. Aroma se tak při mixování ještě více zvýrazní.

Obrovskou výhodou této polévky je to, že chutná skvěle teplá i studená.

Krémová rajčatová polévka s bazalkou
Připomeňte si chuť Itálie. Rajčata, bazalka a mascarpone jsou národními potravinami. Jak s nimi kouzlit?

Ingredience:
1 zarovnaná pol. lž. kukuřičné mouky, 700 g oloupaných rajčat nakrájených na čtvrtky, s odstraněnými semínky, 60 g nakrájené cibule, 1 stroužek česneku, oloupaný, 1 hrudka másla, 2 pol. lž. mascarpone, 500 ml zeleninového vývaru, 10 nasekaných lístků bazalky, 2 pol. lž. pražených piniových oříšků, drcených, 2 pol. lž. strouhaného parmazánu sůl, pepř.

Postup:
Smíchejte kukuřičnou mouku s trochou tekutiny. Vložte rajčata, cibuli, česnek, máslo, smíchanou kukuřičnou mouku a zeleninový vývar do polévkovače. Jemně osolte (vývar už je sám o sobě trochu slaný) a dochuťte pepřem. Vyberte funkci „krémová polévka“. Polévku podávejte s drcenými piniovými oříšky, bazalkou a parmazánem. Tato krémová polévka se může podávat teplá i studená.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden