Řecká „fasolada“

Suroviny na 4 porce:

300 g bílých fazolí

400 g brambor

vývar z uzeného masa

Také vás může zajímat ...

2 cibule

2–4 stroužky česneku

250 g kořenové zeleniny

mletá paprika

olej

sůl

na ozdobu pórek či petrželka

Postup:

Fazole namočíme alespoň na 4 hodiny do vývaru (i z kostky) a poté v něm uvaříme i s nakrájenými bramborami. Na tuku osmažíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, orestujeme a okořeníme paprikou a drceným česnekem. Směs přidáme k fazolovému základu, ještě chvíli povaříme a dosolíme. Polévku zahustí rozvařené fazole a brambory.

Na talíři zdobíme petrželkou či pórkem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...