Tato sváteční řecká polévka je pro letní dny jako stvořená.
Ingredience: 1 kuře, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 řapíkaté celery, 4 snítky tymiánu, 3 vejce, 3 citrony, 200 g těstovinové rýže, sůl
Postup: Z kuřete odstraňte kůži, ale nevyhazujte ji. Vložte kuře do hrnce spolu s rozčtvrcenou cibulí a česnekem, pokrájeným celerem a tymiánem. Vařte pod pokličkou 2 hodiny. V průběhu odstraňujte tvořící se pěnu a hotový vývar přeceďte. Oberte kuřecí maso.
Vejce našlehejte s citronovou šťávou a přilijte horký vývar. Již nevařte, aby se polévka nesrazila.
Uvařte si těstovinovou rýži a dejte ji do polévky i s masem. Proužky kuřecí kůže osmažte dokřupava a ozdobte jimi polévku.