Moje šťastná hvězda

Řecká polévka Avgolemono

Tato sváteční řecká polévka je pro letní dny jako stvořená.

Ingredience: 1 kuře, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 řapíkaté celery, 4 snítky tymiánu, 3 vejce, 3 citrony, 200 g těstovinové rýže, sůl

Postup: Z kuřete odstraňte kůži, ale nevyhazujte ji. Vložte kuře do hrnce spolu s rozčtvrcenou cibulí a česnekem, pokrájeným celerem a tymiánem. Vařte pod pokličkou 2 hodiny. V průběhu odstraňujte tvořící se pěnu a hotový vývar přeceďte. Oberte kuřecí maso.

Vejce našlehejte s citronovou šťávou a přilijte horký vývar. Již nevařte, aby se polévka nesrazila.

Uvařte si těstovinovou rýži a dejte ji do polévky i s masem. Proužky kuřecí kůže osmažte dokřupava a ozdobte jimi polévku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden