Řecká polévka Avgolemono

Tato sváteční řecká polévka je pro letní dny jako stvořená.

Ingredience: 1 kuře, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 řapíkaté celery, 4 snítky tymiánu, 3 vejce, 3 citrony, 200 g těstovinové rýže, sůl

Také vás může zajímat ...

Postup: Z kuřete odstraňte kůži, ale nevyhazujte ji. Vložte kuře do hrnce spolu s rozčtvrcenou cibulí a česnekem, pokrájeným celerem a tymiánem. Vařte pod pokličkou 2 hodiny. V průběhu odstraňujte tvořící se pěnu a hotový vývar přeceďte. Oberte kuřecí maso.

Vejce našlehejte s citronovou šťávou a přilijte horký vývar. Již nevařte, aby se polévka nesrazila.

Uvařte si těstovinovou rýži a dejte ji do polévky i s masem. Proužky kuřecí kůže osmažte dokřupava a ozdobte jimi polévku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...