Můj čas na kafíčko

Řecké Souvlaki

Suroviny na 4–6 porcí:

1 kg libového vepřového masa

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce červeného vinného octa

4 lžíce citronové šťávy

3 stroužky česneku

1 lžička soli

špetka pepře

½ lžičky tymiánu

½ lžičky oregana

čerstvá petrželka špejle

Postup:

Namočíme špejle. Maso nakrájíme nejprve na silnější přibližně stejné kostky. V míse smícháme všechny ingredience, přidáme maso a necháme aspoň 6 hodin marinovat. Rozpálíme gril. Napíchneme maso na namočené špízy a grilujeme, než maso získá pěknou barvu. Během grilování špízy s masem otočíme jen jednou. Podává se přímo na špejli, nebo s oblohou a omáčkami v pita chlebu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden