Řecké Souvlaki

Suroviny na 4–6 porcí:

1 kg libového vepřového masa

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce červeného vinného octa

Také vás může zajímat ...

4 lžíce citronové šťávy

3 stroužky česneku

1 lžička soli

špetka pepře

½ lžičky tymiánu

½ lžičky oregana

čerstvá petrželka špejle

Postup:

Namočíme špejle. Maso nakrájíme nejprve na silnější přibližně stejné kostky. V míse smícháme všechny ingredience, přidáme maso a necháme aspoň 6 hodin marinovat. Rozpálíme gril. Napíchneme maso na namočené špízy a grilujeme, než maso získá pěknou barvu. Během grilování špízy s masem otočíme jen jednou.

Podává se přímo na špejli, nebo s oblohou a omáčkami v pita chlebu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...