Moje šťastná hvězda

Řeřicha léčí i skvěle chutná

Vyroste vám za týden, konzumovat ji můžete bez jakékoliv úpravy a  vždycky bude chutnat skvěle. Ještě ke všemu má i léčivé účinky. Řeřicha je hotovým darem z nebes. Používáte ji i vy?

Dokonce i kvete, ale málokdo její květy uvidí, protože ji zkonzumuje dřív, než stačí rozkvést. Řeřicha je skvělá do salátů, tvarohových pomazánek, bylinkových zálivek, ale skutečně nejlépe chutná s chlebem namazaným máslem nebo lučinou.

Vyléčí infekci i zánět

Bylinka obsahuje velké množství vitaminu C, beta karoten, antioxidanty, draslík, železo, hořčík i vápník. Díky všem těmto látkam posiluje imunitu, vyléčí kdejakou infekci a zlepší trávení. Dokáže tělo vyčistit od nebezpečných látek a zabraňuje vzniku zánětu močového měchýře.

Postačí jí vata

Vypěstovat si řeřichu zvládne úplně každý. Najděte si misku, například od margarínu nebo od menší zmrzliny a vyložte ji mokrou vatou. Na ni rovnoměrně rozvrstvěte semínka a nechte je růst na okenním parapetu, kam dopadají sluneční paprsky. Každý den bohatě zálevejte. Za týden pak můžete začít sklíčet první úrodu. Po zastřihnutí vám řeřicha zase doroste.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden