Rigatoni s vepřovým ragú

Suroviny na 4 porce:

6 lžic olivového oleje

Také vás může zajímat ...

400 g vepřového krku s kostí

1 najemno nasekaná cibule

150 ml suchého bílého vína

2×400 g plechovka konzervovaných rajčat

2 lžíce passata

lístky bazalky

sůl a pepř

400 g těstovin rigatoni

100 g strouhaného parmazánu

Postup:

V železném hrnci rozpálíme olej, pak na něm ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo a zhnědlo. Vyjmeme ho a na oleji dozlatova opečeme cibuli. Přilijeme víno a chvíli prováříme, až se odpaří alkohol. Pak vmícháme rajčata a passatu, do hrnce vrátíme maso a na mírném plameni vaříme minimálně 1,5 hodiny, až maso změkne.Je-li to nutné, trochu podlijeme.

Maso obereme z kostí – natrháme ho do omáčky, vmícháme bazalkové lístky a vše dle chuti osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je vmícháme do omáčky.

Podáváme posypané parmazánem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...