Moje chvilka pohody

Rigatoni se slaninou

Těstoviny se špenátem a slaninou jsou výbornou momentkou, na které si pochutná celá rodina.

Suroviny na 4 porce - 400 g těstovin rigatoni - 100 g anglické slaniny - 2 stroužky česneku - 1 cibule - 4 lžíce másla - 2 hrnky listového špenátu - 200 ml kuřecího vývaru - 150 ml smetany ke šlehání - 50 g strouhaného parmezánu - sůl, pepř

Postup

1. Cibuli, slaninu a česnek nakrájejte nadrobno a krátce osmahněte v hluboké pánvi na rozpuštěném másle. Zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte omytý a nasekaný špenát, osolte, opepřete a duste asi 5 minut.

2. Těstoviny uvařte podle návodu.

3. Do omáčky vmíchejte smetanu, parmezán a zahřejte. Nakonec vmíchejte i uvařené těstoviny.

4. Naservírujte na talíře a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden