Řízky z uzeného hovězího jazyka

Vyzkoušejte lahodnou delikatesu z hovězího jazyka.

Suroviny na 4 porce:

800 g uzeného hovězího jazyka

10 kuliček černého pepře

Také vás může zajímat ...

8 kuliček nového koření

2 bobkové listy

3 stroužky česneku

sůl, olej na smažení

klasický trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka

Postup:

Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření – maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat.Vaříme do měkka, což je asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší. Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou – půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout. Hrubou kůži z něj stáhneme. Nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné.

Plátky obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Opékáme na rozpáleném oleji do zlatova.

Jako příloha je ideální bramborová kaše s kyselou okurkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...