Rizoto na víně

Suroviny na 2 porce:

250 g italské rýže

0,6 l kuřecího vývaru

čerstvý tymián

Také vás může zajímat ...

rozmarýn

3 l červeného vína

1 červená cibule

kousek másla

strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano

trocha olivového oleje

Postup:

Osmahneme na rozpuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme tymián a rozmarýn.K zezlátlé cibuli přidáme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Rýži zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Poté do rýže postupně přiléváme horký vývar a průběžně mícháme a necháváme vstřebat. Rýže se takto vaří 18–20 minut.

Podáváme s kouskem másla a zamíchaným sýrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...