Můj čas na kafíčko

Rizoto na víně

Suroviny na 2 porce:

250 g italské rýže

0,6 l kuřecího vývaru

čerstvý tymián

rozmarýn

3 l červeného vína

1 červená cibule

kousek másla

strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano

trocha olivového oleje

Postup:

Osmahneme na rozpuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme tymián a rozmarýn.K zezlátlé cibuli přidáme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Rýži zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Poté do rýže postupně přiléváme horký vývar a průběžně mícháme a necháváme vstřebat. Rýže se takto vaří 18–20 minut. Podáváme s kouskem másla a zamíchaným sýrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden