Moje chvilka pohody

Rizoto s houbami

Výtečné krémové rizoto, ve kterém vynikne výrazná chuť parmezánu a lesních hub.

Suroviny na 4 porce - 320 g rýže - 150 g másla - 50 ml olivového oleje - 1 šalotka - 60 g lesních sušených hub - 200 ml bílého vína - 1,5 l zeleninového vývaru - sůl - petrželka - parmezán

Postup

1. Sušené houby nechte trochu nasát ve sklenici s horkou vodou. Na másle a oleji osmažte pokrájenou šalotku. Přidejte rýži, promíchejte a podlijte 200 ml horkého zeleninového vývaru.

2. Přidejte změklé houby a vše zalijte vínem. Za stálého míchání vařte a postupně přilévejte vývar, dokud se neodpaří a rýže nezměkne.

3. Do rizota přidejte lžičku másla a zamíchejte. Podávejte ozdobené petrželkou a parmezánem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden