Rizoto s houbami

Výtečné krémové rizoto, ve kterém vynikne výrazná chuť parmezánu a lesních hub.

Suroviny na 4 porce – 320 g rýže – 150 g másla – 50 ml olivového oleje – 1 šalotka – 60 g lesních sušených hub – 200 ml bílého vína – 1,5 l zeleninového vývaru – sůl – petrželka – parmezán

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Sušené houby nechte trochu nasát ve sklenici s horkou vodou. Na másle a oleji osmažte pokrájenou šalotku. Přidejte rýži, promíchejte a podlijte 200 ml horkého zeleninového vývaru.

2. Přidejte změklé houby a vše zalijte vínem. Za stálého míchání vařte a postupně přilévejte vývar, dokud se neodpaří a rýže nezměkne.

3. Do rizota přidejte lžičku másla a zamíchejte. Podávejte ozdobené petrželkou a parmezánem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...