Rizoto s vepřovým masem

Milovníci rýže si mohou vychutnat vynikající rizoto s vepřovou kotletou. Až ho ochutnáte, tak budete mít v bříšku jako v pokojíčku.

Ingredience: 2 hrnky sypané rýže, 250 g vepřové pečeně (kotlety), sáček mražené zeleniny, 100 g sýru Eidam, 1 lžíce červené papriky, 1 ks cibule, 1 lžička soli, 1 lžička grilovacího koření, pepř, 1 lžíce oleje, voda, 1 lžíce másla

Postup: Maso nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s grilovacím kořením, solí a pepřem. Cibuli nakrájejte a orestujte na oleji. Přidejte k ní maso, a až se zatáhne, přijde tam i lžíci oleje, sáček mražené zeleniny, červenou papriku a 100 ml vody.

Duste pod pokličkou 20 minut. Mezitím si připravte rýži. Na másle orestujte 2 hrnky propláchnuté rýže. Po 3 minutách přidejte 3 hrnky vody, osolte a chvíli povařte.

Rýži přikryjte pokličkou a strčte do trouby rozehřáté na 180 stupňů na 12 až 15 minut. Až bude rýže hotová, smíchejte ji s masem a posypejte ji sýrem. Rizoto můžete ozdobit bylinkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...