Rizoto z hnědé rýže

Hledáte inspiraci na chutnou, zdravou a lehkou večeři? Připravte si lahodné rizoto s orestovanou zeleninou.

Suroviny na 4 porce – 200 g hnědé rýže – 120 g lesních hub – 2 mrkve – 1 žlutá paprika – 40 g parmezánu – 1 cibule – 20 g másla – 200 ml zeleninového vývaru – olivový olej – čerstvé bylinky na ozdobu – sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Rýži propláchněte a uvařte v mírně osolené vodě na skus.

2. Na pánvi na rozehřátém oleji orestujte cibuli pokrájenou na kostičky. Přidejte mrkev a papriku, oboje nakrájené rovněž na kostičky, a očištěné houby pokrájené na plátky. Podlijte zeleninovým vývarem a duste do změknutí zeleniny.

3. Vmíchejte uvařenou rýži a máslo a podle chuti osolte a opepřete. Nakonec zasypte najemno nastrouhaným parmezánem a zlehka promíchejte.

4. Rizoto naservírujte na talíře, ozdobte bylinkami a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...