Roastbeef carpaccio

Máte rádi šťavnatý Roastbeaf? Zkuste náš vynikající recept.

Suroviny pro 2 osoby:

300 g nízkého roštěnce

1 lžíce dijonské hořčice

Také vás může zajímat ...

50 ml worcesterské omáčky

sůl mletý pepř olej

Postup:

Roštěnec nařežeme na straně blány, vetřeme marinádu, kterou jsme si připravili z hořčice, oleje, worchestru, soli a pepře, a rychle orestujeme na rozpáleném oleji.Když se maso zatáhne, otočíme ho a opečeme i z druhé strany. Potom maso vložíme v pekáči na 5 minut do vyhřáté trouby na 160 °C, otočíme a pečeme ještě 10 minut. Zkoušíme, zde už je pečené.

Pokud se po promáčknutí prstem maso příliš „houpe“, je moc měkké, není ještě dostatečně pečené. Obrátíme je a opět vložíme do trouby na dalších 5 minut. Opět vyzkoušíme. Je možné, že celkové pečení vyjde v součtu až na půl hodiny. Vždy záleží na množství, kvalitě masa a typu trouby.

Po upečení necháme roastbeef vychladnout a krájíme na velmi tenké plátky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...