Rohlíčky, které se rozplynou na jazyku

Suroviny:  170 g pohankové mouky  200g vlašský ořechů  špetka soli  citronová kůra  100g medu  2 vejce  špetka mleté vanilky  40 g sušeného ovesného mléka

Postup: Těsto si připravíme den předem. Ořechy nameleme na jemno a smícháme se špetkou soli. Přidáme citronovou kůru, med, vejce, vanilkový extrakt a vše důkladně promícháme. Postupně přisypáváme mouku a důkladně prohněteme. Těsto dáme do lednice přes noc odležet.

Předehřejeme si troubu na 175 C a 2 plechy vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytváříme válečky, z kterých pak tvarujeme rohlíčky a klademe na plech. Pečeme cca 10 – 15 minut dozlatova. Ještě teplé obalíme v sušeném ovesném mléce a dáme do chladu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama