Moje sladké tajemství

Roláda plněná vejci a šunkou

Suroviny:


  • 750 g vepřové kýty

  • 4 lžíce hořčice

  • sůl a pepř

  • 150 g krájeného šunkového salámu

  • 4 vařená vejce

  • čtvrt červené papriky

  • půl voňavé klobásy

  • 100 g tvrdého sýru

  • 1 syrové vejce

  • čtvrt pórku

  • hrudka másla

  • 1 cibuli

  • 800 g brambor

  • jarní cibulka

  • mouka na zaprášení


Postup: Kýtu nám v řeznictví rozřežou rovnou na roládu. Pokud ne, můžeme to zkusit sami. Maso na prkénku naklepeme, posolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a poklademe plátky šunky. Pak připravíme náplň – nakrájíme na kostičky uvařená vejce, přidáme pokrájenou papriku, půlku klobásy, sýr i pórek. Přidáme syrové vejce a dobře promícháme.
Připravenou směs poklademe na maso a můžeme rolovat. Stočenou a nití ovázanou roládu necháme na másle zprudka opéct ze všech stran. Poté ji přendáme do pekáčku, zalijeme horkou vodou nebo vývarem, kousky cibule rozprostřeme kolem, přikryjeme a dáme péct zhruba na hodinu při 180 °C.
Roládu během pečení otáčíme, asi 10 minut před koncem ji odklopíme a necháme vytvořit kůrčičku. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Z hotových brambor slijeme vodu a rozšťoucháme je. Přimícháme nadrobno posekanou jarní cibulku a máme hotovo.

Využít můžeme i výpek z masa – na vařiči necháme odpařit vodu, aby zbyl jen tuk. Ten zaprášíme moukou zamícháme a asi 15 minut vaříme. Šťávu přecedíme a můžeme servírovat na talíře!.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden