Roláda s tmavou polevou a ovocem

Suroviny:  100 g čokolády na vaření  8 lžic krupicového cukru a polohrubé mouky  4 lžíce vody  6 vajec  1 lžička prášku do pečiva  1 lžíce mletých vlašských ořechů  200 g másla  150 g čokoládovo-ořechové pomazánky  1 lžíce kakaa  30 g másla  ovoce  ořechy na posypání

Postup: Z bílků vyšleháme sníh. Přidáme cukr, mouku, kypřící prášek, ořechy, vodu a žloutky. Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme na 180°C dozlatova. Ještě teplý korpus pomocí pečícího papíru zavineme do tvaru rolády a necháme vychladnout. Z másla vyšleháme pěnu a postupně do ní zašleháme kakao a čokoládovou pomazánku.

Rozvineme vychladlý korpus a natřeme ho krémem Opět roládu zavineme. Zbylým krémem potřeme celou roládu. Necháme vychladit. Rozpustíme čokoládu na vaření s máslem a poté celou roládu polijeme.

Také vás může zajímat ...

Nakonec posypeme nasekanými ořechy a ozdobíme ovocem..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...