Roštěná na houbách

Mezi jeho další oblíbená jídla patří roštěná na houbách.

Ingredience: 750 g vysokého roštěnce, 50 g sušených hub nebo 250 g čerstvých hub, 4 lžíce omáčky demi-glass (silná redukce hovězího vývaru, kterou si můžeme připravit i doma), 200 ml vína Madeira nebo portského vína či sherry, 500 ml kuřecího vývaru, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup: Sušené houby namočíme nejlépe přes noc do 100 ml vína, druhý den přidáme kuřecí vývar a uvaříme je. Do omáčky přidáme portské. demi- -glass, máslo, kmín, sůl a pepř. Připravíme si oříškové máslo. Máslo zahřejeme na teplotu 70 až 80 °C, přidáme rozmixované oříšky. Dusíme zhruba 15 minut. Roštěnec naporcujeme na plátky, mírně naklepeme, stačí i hřbetem ruky.

Opepříme a zprudka opečeme na oříškovém másle z obou stran.

Opečené maso vložíme do omáčky, ještě ho pozvolna asi tak hodinu budeme dusit a máme delikatesní roštěnou hotovou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...