Rozpadlý koláč s jablky

V Anglii se tomuto koláči říká crumble. Připravit ho můžete třeba i s jablky, hruškami nebo lesním ovocem.

Suroviny – 800 g švestek – 50 g vanilkového cukru – 1 citron – 1 lžička mleté skořice – 260 g celozrnné mouky – 150 g másla – 150 g třtinového cukru – 50 g mletých vlašských ořechů

Postup

1. Švestky omyjte a vypeckujte. Nakrájejte je na dílky a rozprostřete je na dno vymazané zapékací mísy. V misce smíchejte vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z citronu, mletou skořici, a vzniklou směsí posypte švestky. Podlijte asi dvěma lžícemi vody.

Také vás může zajímat ...

2. Smíchejte mouku, třtinový cukr a mleté vlašské ořechy. Přidejte nakrájené změklé máslo a vypracujte drobenku, kterou posypte švestky.

3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 40 minut, dokud povrch nezezlátne.

4. Před podáváním nechte zhruba 15 minut odpočinout.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...