Rukolový salát s ředkvičkami

Jednoduchý, ale zapeklitě dobrý. Osvěžující salát z rukoly a ředkviček servírujte třeba jako zdravou přílohu.

Suroviny na 4 porce

Také vás může zajímat ...

– vanička rukoly (asi 200 g) – svazek ředkviček (asi 150 g) – 150 g dýně (máslová nebo Hokkaidó) – olivový olej – limetková šťáva – sůl, pepř

Postup

1. Dýni oloupejte (Hokkaidó stačí jen očistit) a dejte péct do trouby při 190 °C doměkka, asi 30 minut.

2. Rukolu omyjte, osušte a natrhejte do mísy. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky. Upečenou dýni nakrájejte na kostičky. Osolte, opepřete a všechny ingredience zlehka promíchejte.

3. Nakonec zakápněte olivovým olejem a limetkovou šťávou. Naservírujte na talíře a ihned podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...