Rumpsteak s medovou krustou

Chuť masa zvýrazněná chutí medu uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

500 g rumpsteaku

Na marinádu:

5 lžic olivového oleje, 3 lžíce mletých ořechů, 50 g medu, kůru z 1 limetky, šťávu z ½ limetky, 2 lžíce kvalitní sojové omáčky (japonského typu), 1 lžíci nasekané hladkolisté petrželky, sůl, pepř

Postup

  1. Všechny suroviny na marinádu dejte do misky a důkladně promíchejte. Poté jí potřete maso a dejte je do chladničky na 2 hodiny marinovat.
  2. Marinované maso opékejte na rozpálené pánvi se silnějším dnem přibližně jeden a půl minuty z každé strany. Pokud je necháte opékat kratší dobu, budete mít steak krvavý, pokud delší, pak propečený.
  3. Steak podávejte s opečenými bramborami nebo zeleninovým salátem. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...