Můj kousek štěstí

Ryba pečená v solné krustě

Nebojte se, že by takto připravená ryba byla přesolená. Maso bude mít dokonalou chuť a bude křehké a šťavnaté.

Potřebujete:

1 celou rybu (může to být losos, treska, pražma, mořský vlk) vykuchanou a zbavenou žaber, 1 svazek bylin (tymián, estragon, kopr, bazalka, oregano), 1 citron v bio kvalitě, 2 až 3 kilogramy mořské soli (podle velikosti ryby), 2 až 3 vaječné bílky

Postup:


  1. Rybu omyjte a osušte. Do břišní dutiny vložte svazek bylinek a citron nakrájený na osminky.

  2. Na dno pekáče nasypte dvoucentimetrovou vrstvu soli. Položte na ni rybu.

  3. Zbylou sůl promíchejte s bílky a vzniklou hmotou rybu pečlivě přikryjte. Krustu k rybě dobře přimáčkněte.

  4. Rybu pečte v troubě předem vyhřáté na 180 °C. Doba pečení závisí na velikosti ryby, na každých 500 gramů počítejte s 15 minutami. Po upečení solnou krustu opatrně rozbijte, vyndejte rybu ven. Podávejte s jednoduchým zeleninovým salátem a pečivem. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden