Rybí filé s kukuřicí

Jednoduchý recept na zapečené filé, který si oblíbí především děti.

Příprava: 60 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 56 Kč

Suroviny na 4 porce

– 600 g brambor

– 600 g mražené tresky

– 300 g konzervované kukuřice

– 1 lžíce koření na ryby

– 3 lžíce másla

– 300 ml mléka

– 6 lžic nastrouhaného čedaru

– 1 lžíce hladké mouky

– 1 lžička mleté papriky

– ½ lžičky soli

Postup

1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě do poloměkka.

2. Pekáček vymažte máslem a na dno rozložte rozmražené filé. Osolte a posypte kořením na ryby, mletou paprikou, scezenou kukuřicí a sýrem. Poklaďte brambory.

3. Na pánvi rozehřejte zbytek másla, přidejte mouku a orestujte. Za stálého míchání přilijte mléko a míchejte do zhoustnutí. Omáčkou zalijte směs v pekáčku. Pečte 35 minut při 180 ºC.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama