Rybí guláš s hlívou ústřičnou

Neobvyklý guláš sice chce trochu péče, ale je natolik chuťově zajímavý, že zaujme snad každého a fajnšmekry především. Zkuste si ho připravit.

Postup: Z filetu odstraníme rybí šupiny, omyjeme ho, osušíme a pinzetou odstraníme kosti.
Do pánve přidáme sádlo, nakrájenou slaninu, cibuli nakrájíme najemno a společně orestujeme dozlatova. Ztlumíme plotýnku, přidáme mletou papriku a ještě ji restujeme s cibulkou. Přidáme rajčatový protlak, nastrouhaný česnek a mícháme, dokud se vše nepropojí.

Na másle mírně osmahneme nakrájenou hlívu a přidáme ji k rybě, přilijeme teplý vývar a gulášový základ. Nakonec přidáme mouku dobře rozmíchanou ve vodě, opatrně vše promícháváme, aby se ryba úplně nerozpadla, dosolíme, dopepříme, přidáme kmín a překrájené lístky čerstvé majoránky a máme hotovo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...