Můj kousek štěstí

Rybí polévka lohikeitto

Losos si s koprem velmi rozumí, což oceníte i v chuti této finské polévky.


Příprava: 40 min


Náročnost: x x


Cena: 125 Kč


Potřebujete:


1 lžíci přepuštěného másla


1 cibuli


½ pórku


1 mrkev


2 lžíce hladké mouky


sůl, mletý pepř


špetku muškátového květu


1 lžíci cukru krupice


5 brambor


100 ml smetany ke šlehání


1 lžící vinného octa


250 g lososa bez kůže


hrst kopru


hrst zelených fazolek


1 V hrnci na přepuštěném másle orestujte dosklovata cibuli na kostičky a bílou část pórku na kolečka. Po 5 minutách přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a ještě 2 minuty restujte. Zasypte hladkou moukou, krátce orestujte, zalijte 1,5 l horké vody a rozšlehejte metličkou. Osolte, opepřete a dochuťte muškátovým květem a trochou cukru.


2 Přidejte brambory nakrájené na kostičky a očištěné fazolky nakrájené na kousky. Přiklopte a vařte na mírném ohni 15 minut. Pak přilijte šlehačku a vinný ocet a po minutě vložte do polévky lososa nakrájeného na menší špalíčky.


3 Nechte polévku přejít varem a vypněte, ryba v horké polévce ještě dojde. Nakonec přimíchejte nasekaný kopr a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden