Rybí polévka lohikeitto

Losos si s koprem velmi rozumí, což oceníte i v chuti této finské polévky.

Příprava: 40 min

Náročnost: x x

Cena: 125 Kč

Potřebujete:

1 lžíci přepuštěného másla

1 cibuli

½ pórku

1 mrkev

2 lžíce hladké mouky

sůl, mletý pepř

špetku muškátového květu

1 lžíci cukru krupice

5 brambor

100 ml smetany ke šlehání

1 lžící vinného octa

250 g lososa bez kůže

hrst kopru

hrst zelených fazolek

1 V hrnci na přepuštěném másle orestujte dosklovata cibuli na kostičky a bílou část pórku na kolečka. Po 5 minutách přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a ještě 2 minuty restujte. Zasypte hladkou moukou, krátce orestujte, zalijte 1,5 l horké vody a rozšlehejte metličkou. Osolte, opepřete a dochuťte muškátovým květem a trochou cukru.

2 Přidejte brambory nakrájené na kostičky a očištěné fazolky nakrájené na kousky. Přiklopte a vařte na mírném ohni 15 minut. Pak přilijte šlehačku a vinný ocet a po minutě vložte do polévky lososa nakrájeného na menší špalíčky.

3 Nechte polévku přejít varem a vypněte, ryba v horké polévce ještě dojde. Nakonec přimíchejte nasekaný kopr a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...