Moje sladké tajemství

Rybí polévka

Suroviny:  2 kusy rybích hlav  2 kusy skeletů  odřezky z kapra  cibule  jikry a mlíčí  4 mrkve  2 petržele  ½ celeru  hladkolistá petržel  máslo a sůl Postup:  Hlavy zbavíme očí a žaber. Vložíme do mísy a přelijeme vařící vodou z konvice.

Horkou vodu necháme chvilku působit, pak hlavy zbavíme slizu. Opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, přidáme skelety a odřezky, celou cibuli a sůl a zalijeme studenou vodou.  Přivedeme k varu, odebereme pěnu a necháme pozvolna vařit 2–3 hodiny.

Hotový vývar scedíme přes cedník, abychom v polévce neměli kosti. Hlavy a skelety obereme a vrátíme do vývaru.  Jikry a mlíčí zbavíme střívka a tuku, opláchneme a vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

Dáváme pozor a občas promícháme, jikry i mlíčí se rády připalují. Odebereme pěnu a zvolna vaříme půl hodiny.  Uvařené jikry a mlíčí vložíme do rybího vývaru. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu.

Dáme povařit na 10 minut do polévky. Hotovou polévku dochutíme solí a nasekanou petrželí a podáváme s krutony.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden