Rybí polévka

Suroviny:  2 kusy rybích hlav  2 kusy skeletů  odřezky z kapra  cibule  jikry a mlíčí  4 mrkve  2 petržele  ½ celeru  hladkolistá petržel  máslo a sůl Postup:  Hlavy zbavíme očí a žaber. Vložíme do mísy a přelijeme vařící vodou z konvice.

Horkou vodu necháme chvilku působit, pak hlavy zbavíme slizu. Opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, přidáme skelety a odřezky, celou cibuli a sůl a zalijeme studenou vodou.  Přivedeme k varu, odebereme pěnu a necháme pozvolna vařit 2–3 hodiny.

Hotový vývar scedíme přes cedník, abychom v polévce neměli kosti. Hlavy a skelety obereme a vrátíme do vývaru.  Jikry a mlíčí zbavíme střívka a tuku, opláchneme a vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

Dáváme pozor a občas promícháme, jikry i mlíčí se rády připalují. Odebereme pěnu a zvolna vaříme půl hodiny.  Uvařené jikry a mlíčí vložíme do rybího vývaru. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu.

Dáme povařit na 10 minut do polévky. Hotovou polévku dochutíme solí a nasekanou petrželí a podáváme s krutony.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama