Rybízová galetka

Křehký máslový koláč plný lahodného černého rybízu je výbornou tečkou po nedělním obědě.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 200 g celozrnné mouky – 40 g třtinového cukru – 100 g másla – 50 ml vody – 2 vejce – špetka soli – pečicí papír

Na náplň – 300 g černého rybízu – 2 lžíce kvalitního kakaa – 1 lžíce moučkového cukru

Postup

1. Smíchejte rozměklé máslo, cukr, špetku soli a mouku do drobenky. Poté přidejte jedno vejce, vodu a vypracujte hladké těsto, které dejte minimálně na hodinku odpočinout do lednice.

2. Z těsta vyválejte kulatý plát silný asi 0,5 cm a přeneste ho na pečicí papír na plech. Na plát těsta naneste očištěný rybíz promíchaný s moučkovým cukrem a kakaem. Asi 4 cm od okrajů nechte těsto volné na přehnutí. Okraje přehněte dovnitř a potřete rozšlehaným vajíčkem.

3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na zhruba 45 minut, dokud okraje nezezlátnou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...