Moje chvilka pohody

Rybízová galetka

Křehký máslový koláč plný lahodného černého rybízu je výbornou tečkou po nedělním obědě.

Suroviny

Na těsto - 200 g celozrnné mouky - 40 g třtinového cukru - 100 g másla - 50 ml vody - 2 vejce - špetka soli - pečicí papír

Na náplň - 300 g černého rybízu - 2 lžíce kvalitního kakaa - 1 lžíce moučkového cukru

Postup

1. Smíchejte rozměklé máslo, cukr, špetku soli a mouku do drobenky. Poté přidejte jedno vejce, vodu a vypracujte hladké těsto, které dejte minimálně na hodinku odpočinout do lednice.

2. Z těsta vyválejte kulatý plát silný asi 0,5 cm a přeneste ho na pečicí papír na plech. Na plát těsta naneste očištěný rybíz promíchaný s moučkovým cukrem a kakaem. Asi 4 cm od okrajů nechte těsto volné na přehnutí. Okraje přehněte dovnitř a potřete rozšlehaným vajíčkem.

3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na zhruba 45 minut, dokud okraje nezezlátnou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden