Moje chvilka pohody

Rybízový koláč s pudinkem

Chcete si dopřát opravdu vynikající zákusek? Vyzkoušejte lahodné řezy přelité vanilkovým pudinkem.

Suroviny

Na těsto - 300 g hladké mouky - 100 g krupicového cukru - 180 g másla - 4 žloutky

Na náplň - 800 g černého rybízu - 2 balení vanilkového pudinku - 1 l mléka - 5 lžic krupicového cukru - 7 lžic kukuřičného škrobu

Postup

1. Z mouky, cukru a másla vypracujte drobenku. Přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu odpočinout v lednici.

2. Těsto vyválejte a vložte na máslem vymazaný plech. Promíchejte ho vidličkou a dejte péct na 25 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.

3. Podle návodu uvařte pudink a asi tři čtvrtiny rozetřete na těsto. Posypte rybízem smíchaným s kukuřičným škrobem. Pečte při 170 °C asi 25 minut. Nakonec koláč přelijte zbylým pudinkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden