Můj kousek štěstí

Rychlá jahodová roláda

Měkoučký piškotový korpus plněný marmeládou a nadýchanou šlehačkovou náplní.

Potřebujete:

90 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 130 g cukru, 3 vejce, 2 lžíce horké vody, 200 ml smetany ke šlehání, 300 g jahod, jahodovou marmeládu

Postup:


  1. Z bílků vyšlehejte sníh a postupně do něj zašlehejte žloutky, vroucí vodu, cukr a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem do obdélníkového tvaru a pečte při 190 °C 13–15 minut dozlatova.

  2. Čistou utěrku namočte, vyždímejte a posypejte trochou cukru krupice. Upečený plát těsta překlopte na utěrku, sundejte pečicí papír a pomocí utěrky korpus srolujte. Nechte 10 minut vychladnout. Mezitím ušlehejte smetanu s trochou cukru do pěny.

  3. Vychladlou roládu rozrolujte, potřete marmeládou a krémem, přidejte kousky jahod. Pomocí utěrky opět srolujte a dejte do lednice 20 minut ztuhnout. Dozdobte jahodami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden