Moje šťastná hvězda

Rychlá vejce do skla

Tuto snídani podávejte ihned, nejlépe s křupavým čerstvým chlebem.

Ingredience: 2 vejce velikosti M, 1 lžička octa, kousek másla, sůl a pepř, hrst pažitky

Postup: Vejce vyndejte z lednice čtvrt hodiny před přípravou. Do vody přidejte ocet a přiveďte k varu.

Vejce položte na lžíci a spusťte je opatrně do vařicí vody. Vařte čtyři minuty, pak je ihned přelijte studenou vodou tak, abyste je udrželi v ruce.

Odloupejte špičku skořápky a vejce z ní pomocí lžičky vyberte a vyklopte do skleničky nebo misky. Bílek by měl být tuhý a žloutek tekutý a prohřátý, v takovéto formě obsahuje i více živin. Přidejte máslo, opepřete, osolte a posypejte pažitkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden