Rychlé masové koule zapečené v rajčatech

Suroviny:

  • 500 g mletého hovězího
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • 3 červené cibule
  • 2 plechovky krájených rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst listové petržele
  • sůl a pepř

Postup:

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujeme a promícháme, aby se všechny suroviny spojily, a vlhkýma rukama tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu.

Česnek pokrájíme nadrobno a smícháme ho s krájenými rajčaty, směs osolíme a opepříme. Rajčatovou směs rozprostřeme do pekáče, naskládáme do ní masové koule a na klínky pokrájené zbývající cibule.

Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, asi na 25 minut. Při servírování do krabičky zasypeme zbytkem strouhaného parmazánu a nasekanou petrželí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama