Rychlé masové ragú na těstoviny

Na rozdíl od šťavnaté boloňské omáčky připravíte tohle masové ragú velmi jednoduše a rychle.

Ingredience: 5 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 ks cibule, 500 g mletého hovězího masa, 1 ks bobkového listu, 3 lžíce rajčatového protlaku, 125 ml červeného vína, 500 g těstovin, hobliny parmazánu na posypání, sůl, pepř

Postup: V pánvi rozehřejte olej. Česnek oloupejte a podélně rozkrojte. Můžete odstranit klíček.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminy. Opékejte je na oleji dozlatova, přisypejte maso a restujte ho dohněda. Vařečkou rozmačkávejte kousky masa.

Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a vmíchejte rajčatový protlak. Za častého míchání povařte. Přilijte víno a vařte zhruba 5 minut, až se vstřebá.

Dochuťte solí a pepřem. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Podávejte s masovým ragú a parmazánem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama