Moje šťastná hvězda

Rychlé slaďoučké švestkové knedlíky

Jejich přípravu zvládne každý

Jak se rozloučit s končícím létem? Nejlépe pořádnou porcí rychlých, chutných, a navíc jednoduchých švestkových knedlíků.

Ingredience:


  • 30 čerstvých švestek

  • 500 g měkkého tvarohu

  • 250 g dětské krupičky

  • špetka soli

  • hladká mouka

  • moučkový cukr

  • 150 g másla


Postup:

  • Smícháme tvaroh s krupicí, přidáme špetku soli a dobře propracujeme. Těsto necháme alespoň půl hodiny odpočinout, aby krupice nasála vodu z tvarohu, čímž těsto zhoustne. Pokud se vám i pak bude zdát příliš řídké, při dejte ještě trochu mouky na zahuštění.

  • Těsto dobře podsypáváme, je stále lepivé, ještě jednou na válu propracujeme a nakonec z něj uděláme dlouhý válec o průměru 5 až 6 cm, který nakrájíme na stejné kousky. Každý kousek ještě lehce propracujeme prsty a zabalíme do něj suché omyté švestky.

  • Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě. Hned je vařečkou zkontrolujeme, zda se nepřichytily na dno hrnce. Od momentu, kdy vyplavou nahoru, vaříme ještě 4 až 5 minut. Podáváme je posypané rozdrobeným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme máslem. Jinou variantou může být mletý mák či osmažená strouhanka se lžičkou krupicového cukru a máslem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden