Moje sladké tajemství

Rychlý buřtguláš

Suroviny:


  • 1 kg brambor

  • 4 špekáčky nebo 6 párků

  • 2 lžíce sádla

  • 1 větší cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1 lžíce mleté papriky a drceného kmínu

  • 2 lžíce majoránky

  • sůl, petrželka


Postup:

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, uzeninu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka.
V hrnci na sádle necháme zesklovatět cibuli. Přisypeme uzeninu a trochu ji opečeme, pak přidáme česnek, mletou papriku a kmín podle chuti a necelou minutu mícháme. Zalijeme vodou tak, aby byla směs ponořená.  Za občasného míchání vaříme 15–20 minut, až budou brambory měkké a omáčka zhoustne. Nakonec přidáme majoránku a případně dosolíme. Podáváme posypané čerstvou petrželkou..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden