Rychlý fazolový guláš

Luštěniny bychom si měli dopřávat častěji, a to platí zvlášť v chladnějším počasí. Fazolový guláš (nebo hustou polévku, chcete-li) můžete připravit i bez masa.

Příprava: 35 min

Náročnost: x x

Cena: 95 Kč

Potřebujete:

2 plechovky fazolí (bílé, červené)

200 g klobásy nebo uzeného masa

1 cibuli

2 stroužky česneku

1 bramboru

1 malou plechovku rajčatového protlaku

majoránku

mletou papriku

pepř, sůl

olej

1 Na oleji krátce osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a jeden nakrájený stroužek česneku. Pak přidejte nakrájenou klobásu nebo uzené maso a společně ještě krátce opečte.

2 Zalijte trochou vody, přidejte oloupanou bramboru nakrájenou na kostičky, rajský protlak (případně kečup), mletou papriku podle chuti, osolte, opepřete všechny ingredience a krátce povařte.

3 Do hotového guláše přidejte prolisovaný druhý stroužek česneku a majoránku. Rozdělte do hlubokých talířů a podávejte s chlebem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama