Rýžový nákyp s rozinkami

Suroviny:

  • 150 g rýže
  • 0,5 l mléka
  • 60 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce, prošlehané
  • 100 g rozinek
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíce másla
  • mletá skořice na ozdobu

Postup:

Ve středním kastrolu přiveďte k varu 325 ml vody. Přisypeme rýži a promícháme. Stáhneme plamen na minimum, zakryjeme a vaříme 20 minut.

V dalším kastrolu promícháme uvařenou rýži s 375 ml mléka, cukrem a solí. Přivedeme znovu k varu, stáhneme plamen a za občasného míchání vaříme 15–20 minut, až je kaše krémově hustá.

Vmícháme zbývajících 125 ml mléka, vejce, rozinky a vanilkový extrakt. Vaříme za stálého míchání dalších 5 minut. Stáhneme z plamene a vmícháme máslo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...