Rýžový pudink s jablky

Klasický rýžový nákyp nebo pudink jistě znáte. Vyzkoušejte vynikající rýžový pudink s karamelizovanými jablky.

Suroviny na 4 porce – 200 ml smetany ke šlehání – 4 lžíce kokosového mléka – 200 g rýže – 3 lžíce pískového cukru – 2 lžíce sušeného strouhaného kokosu – 2 menší jablka – 2 lžíce másla – 2 lžíce třtinového cukru

Postup

1. V kastrůlku smíchejte rýži, smetanu, kokosové mléko, strouhaný kokos a pískový cukr. Směs zalijte 100 ml vroucí vody a přiveďte k varu.

Také vás může zajímat ...

2. Na mírném plameni vařte 10 až 12 minut, dokud rýže nebude měkká a nevsaje veškerou tekutinu.

3. Mezitím si připravte jablka. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte nakrájená jablka. Posypte třtinovým cukrem a nechte zkaramelizovat.

4. Hotový pudink naservírujte do misek a ozdobte karamelizovanými jablky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...