Moje chvilka pohody

Rýžový pudink s jablky

Klasický rýžový nákyp nebo pudink jistě znáte. Vyzkoušejte vynikající rýžový pudink s karamelizovanými jablky.

Suroviny na 4 porce - 200 ml smetany ke šlehání - 4 lžíce kokosového mléka - 200 g rýže - 3 lžíce pískového cukru - 2 lžíce sušeného strouhaného kokosu - 2 menší jablka - 2 lžíce másla - 2 lžíce třtinového cukru

Postup

1. V kastrůlku smíchejte rýži, smetanu, kokosové mléko, strouhaný kokos a pískový cukr. Směs zalijte 100 ml vroucí vody a přiveďte k varu.

2. Na mírném plameni vařte 10 až 12 minut, dokud rýže nebude měkká a nevsaje veškerou tekutinu.

3. Mezitím si připravte jablka. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte nakrájená jablka. Posypte třtinovým cukrem a nechte zkaramelizovat.

4. Hotový pudink naservírujte do misek a ozdobte karamelizovanými jablky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden