S pečenou marmeládou na chleba!

Připravit lahodný džem pečením ve vaší horkovzdušné troubě není úkol pro mistry šéfkuchaře, zvládne to úplně každý. Postup je totiž snadný a výsledek rozhodně stojí za to. Hodí se nám libovolné ovoce, např. třešně, meruňky, broskve, jahody, angrešt, borůvky, jablka apod.

Suroviny: • 2 kg ovoce dle vašeho výběru • 500 g cukru krupice • 1 lžíce octa • 4 lžíce rumu • přísady, kterými chceme marmeládu ochutit (čokoláda, vanilka)

Také vás může zajímat ...

Postup: Ovoce omyjeme, osušíme a zbavíme je pecek, stopek apod. Dáme do pekáčku a zalijeme octem. Troubu předehřejeme na 220 °C.a vložíme do ní pekáč s ovocem. Pečeme 20 minut. Poté přisypeme polovinu cukru a pečeme 15 minut. Nemícháme! Znovu vyndáme z trouby, přidáme zbylý cukr, vybrané přísady a opět nemícháme. Pečeme dalších 10 minut.

Pekáč vyndáme z trouby, přidáme rum, promícháme a plníme do sklenic.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...