Salát po italsku s pršutem

Výborný salát, ve kterém se šťavnatá hruška vzájemně doplňuje s voňavým prosciuttem a parmezánem.

Suroviny na 2 porce – 50 g parmezánu – 2 hrnky mixu salátových listů – 1 zralá hruška – 100 g prosciutta – sůl, pepř – olivový olej – citronová šťáva – 1 lžíce medu

Postup

1. Hrušku oloupejte, pokrájejte na plátky a potřete ze všech stran medem. Dejte péct do trouby při 200 °C na asi 15 minut.

2. Salátové listy omyjte, natrhejte a naaranžujte na talíř. Přidejte natrhanou šunku, hrušku a tenké plátky parmezánu.

3. Olivový olej prošlehejte s citronovou šťávou, špetkou soli a pepře.

4. Zálivkou pokapejte salát a servírujte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...