Můj kousek štěstí

Salát s dýní a cizrnou

Potřebujete:

1 dýni Hokaido, 1 plechovku cizrny v nálevu, 1 červenou cibuli, panenský olivový olej, 100 g sýru Grand Moravia, sůl, pepř, 3 snítky rozmarýnu, 1 stroužek česneku

Postup:


  1. Dýni očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do zapékací mísy s trochou olivového oleje, osolte, opepřete a přidejte dvě snítky rozmarýnu. Dejte péct při 180° asi 20 minut, občas zamíchejte. Poté nechte vychladnout.

  2. Na pánvi osmahněte na plátky nakrájený stroužek česneku, přidejte snítku rozmarýnu a scezenou cizrnu. Osolte, opepřete a povařte asi 10 minut.

  3. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a rozložte je na talíře. V míse promíchejte kostičky upečené dýně s cizrnou a přidejte na talíř. Povrch posypte nahrubo nastrouhaným sýrem a podávejte s pečivem. Můžete dozdobit čerstvou petrželkou nebo jarní cibulkou. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden